Paltamon Jyry jälleen umpihankifutiksen neljäs

Paltamon Jyry osallistui talven turnaukseen umpihankifutiksen MM-kisoihin Ukkohallassa. Miesten sarjassa oli vain 16 joukkuetta kolmessa lohkossa, joista jatkopeleihin pääsi kaksi parasta. Ottelut pelattiin tiiviillä tahdilla lauantain aamupäivän aikana. Sää vaihteli pikkupakkasesta ja tuulesta, loppupelien lumipyryyn.

Aamun avauspelissä vastassa oli FC Rautakanki. Molempien peli oli hieman kankeata, mutta Jyry oli yllättäen tehokas maalipaikoissa. Lopputuloksena oli Jyryn 3-0 voitto ja maaleista vastasivat Tuomo Leinonen, Ari Kovalainen ja Juho-Pekka Leinonen. Toinen lohkopeli oli jo vähän parempaa peliä venäläistä Real Izhoraa vastaan. Vikkelät venäläiset hallitsivat peliä, mutta peli pysyi pitkään tasoissa. Ratkaisu tuli hieman epäselvästä tilanteesta, kun tuomari näytti ensin rajapotkua Jyrylle, mutta vaihtoi suunnan. Jyryläiset olivat hetken poissa tolaltaan ja vastustaja sai tarvittavan tilan komeaan laukaukseen. Tappio tuli niukasti 0-1.

Kolmannessa pelissä vastassa oli Anonyymit Amatöörit, joka on tullut tutuksi vuosien varrella. Jyry hallitsi peliä lähes täysin, mutta vastustajan maalivahti piti joukkuettaan pystyssä. Tuomo Leinonen onnistui kuitenkin tuomaan 1-0 voiton. Lohkon päätöspelissä Jyrylle riittäisi jatkopaikkaan tasapeli. Venäläinen Bisons oli ennenkin ollut kova vastus ja saikin peliin salama-alun. Nopea pallonsiirtely toi maalin takatolpalta. Jyry otti komennon pelistä ja sai rangaistuspotkun vastustajan käsivirheestä. Tuomo Leinonen toi Jyrylle tarvittavan tasoituksen. Jyry pelasi pelissä harkitusti ja ehkä vähän varmistellen, mutta jatkopaikka irtosi lopun sekaannuksesta huolimatta. Venäläiset saivat pallon maaliin vapaapotkusta, mutta se hylättiin, koska kaikki vapaa- ja rajapotkut ovat epäsuoria. Jyry pelasi pääsystä neljän joukkoon Fc 75:sta vastaan. Arhi Juvonen onnistui hyödyntämään vastustajan maalivahdin seikkailun, sijoittamalla pallon tyhjään maaliin. Vastustaja kävi välillä kuumana, kun Jyryn peli oli vahvaa ja hieman provosoivaa. Lopulta Jyry onnistui säilyttämään johtonsa ja ottamaan välieräpaikan. Välierissä vastassa oli aikaisempien vuosien kova vastustaja Las Bolas Aceras. Peli oli tarkkaa ja kovatempoista, vastustajan hieman hallitessa. Pitkään mentiin tasaisissa merkeissä, mutta Bolas pääsi siirtämään pallon maaliin rajapotkun jälkitilanteesta. Jyryn kova yritys tuotti muutamia maalipaikkoja, mutta tasoitusta ei saatu aikaan. Pronssipelissä oli vastassa viime vuoden tapaan venäläinen Farm Gunners. Jyryläisten bensa loppui viimeiseen peliin aivan täysin ja vastustaja onnistui kahdesti. Hyvä turnaus Jyryltä, mutta taso ei tällä kertaa aivan riittänyt mitaleille. Kultaa vei Jyryn lohkon Real Izhora. RL

NIMIMAALIT
Tuomo Leinonen3
Ari Kovalainen1
Juho-Pekka Leinonen1
Arhi Juvonen1
Nelosjoukkue: vas. ylh. Kari Leinonen, Arhi Juvonen, Juho-Pekka Leinonen, Esko Karjalainen, Sami Leinonen, Miika Kyllönen ja Roope Horto. vas. alh. Ari Kovalainen, Juho Pekkala, Risto Karjalainen, Tuomo Leinonen, Risto Leinonen ja Eetu Pyykkönen.

Yleisurheilukisat 21.9.2019

KOKONAISTULOKSET

NimiPisteetSijoitus
Eero Leinonen391
Olli Oikarinen292
Eetu Pyykkönen293
Risto Leinonen264
Roope Horto195
Petja Happo116
Tuomo Leinonen107
Juho-Pekka Leinonen98
Ari Kovalainen89
Juho Leinonen610
Tuomas Sirviö610
Kari Leinonen112

KUULA

NimiPituusSijaPisteet
Olli Oikarinen9,58110
Eetu Pyykkönen8,1528
Eero Leinonen7,9436
Tuomas Sirviö7,8745
Ari Kovalainen7,8654
Roope Horto7,8063
Juho-Pekka Leinonen7,5772
Petja Happo7,5081
Kari Leinonen7,399
Risto Leinonen7,0710
Tuomo Leinonen6,6911
Juho Leinonen6,6012

PITUUSPOTKU

NimiPituusSijaPisteet
Eero Leinonen47,33110
Risto Leinonen35,4928
Juho-Pekka Leinonen34,6236
Olli Oikarinen34,1745
Tuomo Leinonen33,2154
Petja Happo32,0263
Eetu Pyykkönen30,3272
Tuomas Sirviö30,1381
Roope Horto29,549
Ari Kovalainen29,2310
Esa Leinonen28,2011
Kari Leinonen28,1712
Juho Leinonen27,5013

TURBOKEIHÄS

NimiPituusSijaPisteet
Risto Leinonen32,96110
Eetu Pyykkönen31,8628
Olli Oikarinen30,1736
Eero Leinonen28,6445
Ari Kovalainen28,2054
Petja Happo27,1063
Tuomo Leinonen25,4572
Kari Leinonen24,4181
Roope Horto22,019
Juho-Pekka Leinonen21,6010
Juho Leinonen21,2511
Tuomas Sirviö20,5212

PITUUS

NimiPituusSijaPisteet
Roope Horto4,68110
Eero Leinonen4,6028
Eetu Pyykkönen4,5336
Risto Leinonen4,4245
Juho Leinonen4,1854
Tuomo Leinonen4,0763
Petja Happo4,0172
Juho-Pekka Leinonen3,8481
Olli Oikarinen3,759
Ari Kovalainen3,6410
Tuomas Sirviö3,0311
Kari Leinonen2,5712

VAUHDITON KOLMILOIKKA

NimiPituusSijaPisteet
Eero Leinonen7,38110
Olli Oikarinen7,2128
Roope Horto7,1736
Eetu Pyykkönen7,1545
Petja Happo6,8854
Risto Leinonen6,8763
Juho Leinonen6,6772
Tuomo Leinonen6,3881
Ari Kovalainen6,389
Tuomas Sirviö5,6210
Kari Leinonen5,3911
Juho-Pekka Leinonen12

PALTAMON JYRY PRONSSILLE SUOPOTKUPALLON SEKASARJASSA

Paltamon Jyry pronssille Suopotkupallon sekasarjassa

Jyryläiset osallistuivat kesän päätapahtumaan Hyrynsalmen Vuorisuolla perinteikkäästi. Jyry osallistui sekasarjaan, jossa pelikentällä on yhtä aikaa 2 naista ja kolme miestä, maalivahdin lisäksi. Viime hetken aikataulumuutosten johdosta Jyry aloitti pelinsä vasta perjantaina iltapäiväpelillä FC Swamp Devilsiä vastaan. Peliin päästiin hyvin levänneinä ja nestettä tankattuina. Kuiva kenttä antoi Jyrylle hyvät mahdollisuudet pallon nopeaan siirtelyyn ja tekikin reikäjuustoa vastustajan puolustuksesta. Komea avausvoitto tuli lukemin 7-0, kun maaleja tekivät Ari Kovalainen ja Sami Leinonen 2, sekä Eero Leinonen, Olli Oikarinen ja Petri Tervasmäki yhden.

Perjantain toisessa pelissä kohdattiin Vintti Pimeäksi-niminen joukkue ja sama tahti jatkui, kun maaleja syntyi tällä kertaa 5. Vastustaja jäi jälleen vaille maaleja. Jyryn maaleista vastasivat Ari Kovalainen, Eero Leinonen, Olli Oikarinen, Petri Tervamäki ja Tuomo Leinonen. Jyryn alkusarja jatkui lauantaiaamuna upottavalla kentällä sveitsiläistä Swamp my bitch up-joukkuetta vastaan. Jyry hallitsi palloa kokemuksella ja siirteli sitä hyville paikoille. Eero Leinonen ja Olli Oikarinen osuvat molemmat lähes identtisistä paikoista ja voitto kairattiin 2-0 lukemin. Viimeisessä lohkopelissä lohkovoitto oli vielä pelissä, kun FC Semimakosat olisi voitolla mennyt Jyryn ohi lohkoykköseksi. Jälleen pelattiin kuivemmalla kentällä, mutta peli oli alkuun hieman tasaisempaa, kun vastustajan fyysinen peli sai Jyryn varpailleen. Ensimmäisellä jaksolla Risto Leinosen ylärimaa lähemmäksi ei maalia päästy, mutta toisella jaksolla Jyry avasi maalihanat, kun Ari Kovalainen, Esa Leinonen ja Tuomo Leinonen osuivat. Loppuhetkillä Jyry tuhri vielä rankkarin, mutta siitä ei suurta huolta kertynyt, kun lohkovoittoon seilattiin näytöstyyliin.

Jatkopelit alkoivat toisen lohkon kakkosta vastaan ja kaaviosta tuli KÄPS. Pelattiin jälleen melko kuivalla kentällä ja Jyry hallitsi alkua hienosti. Risto Leinosen nousun ja vapauttavan syötön jälkeen Petri Tervasmäki pääsi siirtämään Jyryn johtoon. Ennen taukoa Eero Leinonen taiteili turvallisen tuntuisen 2-0-osuman. Ottelun tuomari oli välillä vähän pihalla pelin tiimellyksestä, kun pari rajapotkua meni selvästi väärälle joukkueelle, mutta karkein virhe tuli, kun Risto Leinosen suojatessa palloa omassa kulmauksessa, vastustaja selvästi rikkoi työntämällä selästä, mutta pilli ei soinut. Tilanteesta vastustaja pääsi etenemään Jyryn maalille ja rikkoi Niila Neuvosen nollan. Jyry kuitenkin hallitsi hermonsa ja piti johtonsa loppuun asti.

Neljännesvälierässä, eli 16 parhaan joukossa siirryttiin upottavalle kentälle pelättiin jo 0-0 tulosta ja rankkarikisaa. Vastassa oli FC Usvaa Putkeen, joka oli voittanut oman lohkonsa ja selvinnyt 16 parhaan joukkoon suoraan, ilman ylimääräistä peliä, jonka Jyry joutui pelaamaan epätasaisen joukkuemäärän takia. Jyryn taktiikkana oli jättää yksi hyökkääjä kärkkymään kuivalle laidalle ja muut tarpoivat keskialueella minkä jaksoivat. Jyry sai muutamia vetoja aikaiseksi, mutta maalia ei syntynyt. Vastustajan maalivahdin vietyä pallon vahingossa päätyrajan yli, Jyrylle tuomittiin kulmapotku, jonka Eero Leinonen toimitti takatolpalle Tuomo Leinoselle, joka maalasi. Toisella puoliajalla Jyry piti viisaasti palloa vastustajan päädyssä, jotta vastustajalla olisi mahdollisimman pitkä matka maalintekoon. Taktiikka onnistui ja Jyry eteni 8 parhaan joukkoon.

Puolivälierässä vastassa oli E+H, joka luotti pariin kookkaaseen miespelaajaan ja maalivahtipeliin. Jälleen palattiin kuivalle kentälle ja Jyry alkoi hallita. Puolustus toimi hyvin ja tarvittavat maalit saatiin tehtyä. Tuomo Leinonen ja Eero Leinonen osuivat, sekä oma pää pidettiin puhtaana. Matka jatkui välieriin komealla 2-0 voitolla.

Päivän edetessä aurinko alkoi porottaa kuumemmin ja jyryläisten energiavarastot alkoivat tyhjetä. Mutta taistelua ei puuttunut. Vastassa oli FC Irmu Rovaniemeltä. Kenttä oli raskaampi kuin ehkä odotettiin, tai parhaat paukut oli jo käytetty. Kenttätasapaino oli alussa ehkä liian hyökkäysvoittoinen ja vastustaja pääsi rokottamaan vasemmasta laidasta, kun upea laukaus upposi Niilan sormien ja yläriman kautta maaliin. Jyry jatkoi yrittämistä, mutta hyvistäkin paikoista huolimatta ei tolppaa lähemmäs päästy ja matka jatkui katkerasti pronssiotteluun.

Viimeksi kaksi vuotta sitten suolla sekasarjan pronssipelissä tuli pettymys ja neljäs sija, mutta tällä kertaa välierän pettymys oli saatu huuhdottua pois ja viimeiset paukut ladattiin peliin. Kenttä oli samankaltainen, kuin välierän kenttä, eli raskas, mutta Jyryn pelaajat kaivoivat kaikki mitä kehosta irtosi. Vastustaja Härskin Dynamo pääsi hyökkäämään laidalta, mutta Henna Kemppainen juoksi miehen kiinni ja pääsi purkamaan. Nuori Vili-Heikki Leinonen puolusti mainiosti kookkaampia vastustajia vastaan. Jyrykin sai paikkoja mm. kokeneiden Esa Leinosen ja Ari Kovalaisen kautta, mutta ratkaisijaksi nousi Eero Leinonen, jonka komea laukaus upposi maalin vasempaan yläkulmaan. Ninni Rajander puolusti uhrautuvasti, estäen vastustajan läpiajon ja heidän parhaan maalipaikkansa. Toisella jaksolla Jyryn taistelutahtoa kuvasi hyvin keskikentän rouhijan Sanni Tiisijärven taistelu, kun kamppailutilanteessa vastustajan kanssa, Sanni kaatui pahannäköisesti niskoilleen. Loukkaantuminen toi lisää draamaa, jo ennenkin jännälle turnaukselle. Sanni selvisi kuitenkin vain ensiapukäynnillä, eikä mitään pahempaa onneksi sattunut. Jyry taisteli hienosti ja voitti pelin 1-0 ansaiten pronssiset mitalit suolta. Sekasarjan voitti venäläinen SKAzka.

Koko turnauksen ajan Jyryn naispelaajat pelasivat aivan upeasti, Henna Kemppainen ja Ninni Rajander luutivat puolustuksessa ja Sanni Tiisijärvi, Mari Leinonen ja Noora Sarkkinen taistelivat keskikentällä. Joukkueessa oli myös muutama ensikertalainen, kuten Vili-Heikki Leinonen, Juho Leinonen, Petri Tervasmäki, Olli Oikarinen ja Niila Neuvonen. Kokeneemmat suolla kävijät myös onnistuvat mainiosti tiukoissa paikoissa maalinteossa ja puolustuksessa, kun vain kahdesti pallo löytyi Jyryn maalista. Hieno suoritus Jyryltä ja kiitokset suurelle kannattajajoukolle, jotka jaksoivat kannustaa jyryläisiä koko turnauksen ajan. RL

NIMIMAALIT
Eero Leinonen6
Ari Kovalainen4
Tuomo Leinonen4
Petri Tervasmäki3
Olli Oikarinen3
Sami Leinonen2
Esa Leinonen1
Sekasarjan pronssimitalistit 2019:
vas.ylh. Henna Kemppainen, Risto Leinonen, Juho Leinonen, Olli Oikarinen, Petri Tervasmäki, Vili-Heikki Leinonen ja Mari Leinonen.
vas.alh. Sami Leinonen, Ninni Rajander, Noora Sarkkinen, Tuomo Leinonen, Ari Kovalainen, Esa Leinonen ja Eero Leinonen.
Edessä Niila Neuvonen. Kuvasta puuttuu Sanni Tiisijärvi.

Paltamon Jyry Kalajoen beachfutiksessa

Paltamon Jyry Kalajoen beachfutiksessa

Jyryläiset osallistuivat kauden toiseen turnaukseen, tällä kertaa Kalajoen hiekkasärkillä. Samalla järjestettiin Jyryn Petankki-jaoston vuosittainen turnaus. Sää Kalajoella oli suurimmaksi osaksi aurinkoinen ja lämmin, lukuunottamatta lauantaiaamun sumua. Hiekkafutispelit alkoivat perjantai-iltana kahdella pelillä. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli ensikertalainen Kalajoella Nätkin Ilves. Jyryllä oli paljon maalipaikkoja lisämaaleihinkin, mutta hieman kuumaksi kehittyneessä pelissä Jyry vei voiton 6-0. Maaleja tekivät Ari Kovalainen 2, Risto Leinonen, Olli Oikarinen, Konsta Savolainen ja Arhi Juvonen.

Toisessa perjantain pelissä Jyry jatkoi hyviä otteita Vesa Uosukainen ja Kiilanlyöjät-joukkuetta vastaan. Vastustaja oli hieman parempi kuin edellinen ja onnistuikin maalinteossa. Jyry kuitenkin hyödynsi maalipaikat tällä kertaa hienosti ja voitto irtosi 6-1-lukemin. Maaleja iskivät tällä kertaa Olli Oikarinen 2, Tuomo Leinonen 2, Eero Leinonen ja Arhi Juvonen. Viimeinen lohkopeli pelattiin lauantaiaamuna klo 9.00. Muutama pelaaja jäi lepuuttamaan jalkojaan mökille, kun jatkopaikka oli jo varma. Hieman uninen jyryläisjoukko oli pahasti pyörityksissä ja pulassa Koneenpuisto Rangersin kanssa ja heidän kookas hyökkääjänsä iski 5 maalia. Jyryn lohdutusmaalin iski Nuutti Tervo avauspotkusta, mutta tappio tuli 1-6 luvuin.

Jyry pääsi jatkoon lohkokakkosena ja ensimmäisessä jatkopelissä vastassa oli kova Vasurin Ulkokierre. Vastustaja pelasi järkevästi, käyttäen maalivahtia pelin avaamisessa erittäin hyvin. Niko Makkonen Jyryn maalilla pelasi parhaan ottelunsa hyvään paikkaan ja torjuikin monia paikkoja. Tuomo Leinonen onnistui siirtämään Jyryn 1-0-johtoon. Kovaa taistelua ja vääntöä nähtiin jyryläisiltä, mutta vastustaja pääsi tasoittamaan ennen taukoa. Heti toisen jakson avauksesta vastustaja sai vaarallisen hyökkäyksen ja onnistui johtomaalin teossa hienon syöttökuvion jälkeen. Jyry pyrki kaikin voimin tasoitukseen, parhaat paikat osuivat Eero ja Tuomo Leinoselle, mutta tasoitus ei onnistunut. Jyryn pelit päättyivät viime vuoden tapaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, tosin vastustaja eteni lopulta harrastesarjan voittoon, joka kertoo Jyryn hyvästä onnistumisesta.

Jyryn joukkueessa pelasivat: Ari Kovalainen, Nuutti Tervo, Konsta Savolainen, Niko Makkonen, Arhi Juvonen, Miika Kyllönen, Olli Oikarinen, Risto Leinonen, Eero Leinonen, Tuomo Leinonen, Olli-Veikko Leinonen, Juho-Pekka Leinonen, sekä managerit Reijo Kemppainen ja Juho Pekkala. Petankkiturnaukseen osallistui suuri osa pelaajista ja virallisia kierroksia pelattiin 26. Voittoja vei 7 heittäjää ja eniten voittoja, sekä turnauksen voitto meni Nuutti Tervolle 7 voitolla. Pöytäkirjasta poistettiin yksi merkintä kirjanpitovirheen takia.

Joukkueen kokoonpano ja runsaslukuinen manageriosasto
Petankkiturnauksen voittaja Nuutti Tervo.

Petankkiturnauksen tulokset

NIMI VOITOT
Nuutti Tervo 7
Ari Kovalainen 4
Eero Leinonen 4
Risto Leinonen 4
Tuomo Leinonen 3
Olli Oikarinen 2
Juho Pekkala 2

Paltamon Jyry neljänneksi umpihankifutiksessa

Ukkohallassa järjestetyissä umpihankifutiksen MM-kisoissa pelattiin miesten sarjaa 18 joukkueen voimin kolmessa lohkossa. Jyryn alkusarjassa oli kaksi vahvaa venäläistä ja kolme suomalaista joukkuetta. Kaikki pelit pelattiin tiukalla aikataululla lauantaina 2.2, ennen pimeän tuloa.

Avausottelussa vastassa oli FC Rautakanki ja Jyryllä oli hieman aamukankeutta pelissään. Tosin näin oli myös vastustajalla ja Olli Oikarinen maalasi Jyrylle 1-0 voiton. Toisessa ottelussa pelattiin vahvaa Saint-Petersburg Lakes:iä vastaan. Ottelu toimi hyvänä herätyksenä Jyrylle ja saatiin jalkoja liikkeelle, sekä tiukkaa vääntöä molemmissa päissä. Eero Leinonen piti maalinsa puhtaana tolppien avustuksella, eikä Jyrykään onnistunut maalinteossa ja pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä.

Team Vesseleitä vastaan Jyry koki ensimmäisen takaiskumaalin, mutta taisteli komeasti tasoihin ja ohi. Maaleista vastasivat Juho Pekkala ja Antti Huhta. Kolmas maalikin oli lähellä, mutta pallo hipaisi Olli Oikarisen kättä. Toinen venäläisjoukkue Los Pokemons jäi Jyryn jalkoihin 3-0, kun Nuutti Tervo, Antti Huhta ja Tuomo Leinonen maalasivat. Ennen viimeistä lohkopeliä FC A-Kiltaa vastaan Jyry ja Saint-Petersburg Lakes jatkoivat tasapisteissä lohkovoiton ja suoran välieräpaikan jahtaamisesta, kun 2 parasta lohkovoittajaa pääsi suoraan välieriin. Jyry aloitti maalintekotalkoot Juho Pekkalan kahdella osumalla, Nuutti Tervon, Antti Huhdan ja Roope Leinosen säestäessä. Lisämaaleihin oli myös paikkoja, mutta 5-0 voitto riitti lohkon kärkeen niukasti yhden maalin erolla, kun parempi maaliero ratkaisi voiton.

Jyry sai levätä yhden pelin verran, kun seuraava vastustaja joutui pelaamaan ylimääräisen puolivälierän. Tällä ei ollut kuitenkaan suurta merkitystä, kun välierän vastus oli kivikova Los Bolas Aceras, joka on tuttu Jyrylle aikaisemmista finaalikohtaamisista. Vastustaja aloitti pelin kovalla painostuksella, mutta Jyry sai käännettyä painopisteen hyvillä avauksillaan hyökkäyspäähän. Molemmilla oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta maalivahdit kestivät ja finaalipaikka ratkaistiin rankkareilla. Leinosen veljekset Eero, Tuomo ja Risto laukoivat Jyryn pilkut. Eero laukoi ensin, mutta liian korkealle ja pallo leijaili yli maalin. Loput pallot menivät maaliin, mutta vastustaja oli vielä tarkempi ja vei rankut 3-2. Jyry jatkoi matkaansa karvaaseen pronssiotteluun.

Kolmossijasta Jyryn kanssa kamppaili toinen rankkaritappion kärsinyt venäläinen Farm Gunners. Venäläiset pelasivat melko kovaotteisesti, mutta jyryläiset pyrkivät vastaamaan samalla mitalla. Tässä vaiheessa turnausta molempien pelaajat alkoivat olla aivan piipussa, mutta peli soljui vielä päästä päähän vauhdikkaasti. Toisen jakson alussa venäläiset pääsivät johtoon komealla laukauksella yläriman kautta. Jyryn vahva takaa-ajo tuotti tulosta kulmanjälkeisestä maalinedushässäkästä, kun Nuutti Tervo survoi tasoituksen. Molemmilla oli vielä paikkoja voittomaaliin, mutta hyvistäkin vastahyökkäyksistä ei maaleja syntynyt. Rankkareille mentiin toistamiseen ja vetäjinä käytettiin samoja Leinosia, kuin aikaisemmin, koska muita halukkaita ei ollut. Venäläiset löysivät maalin kulmat komeasti, kuten Tuomo ja Risto, mutta Eeron yrityksen venäläismolari torjui. Finaalissa Jyryn lohkon Saint-Petersburg Lakes vei kultamitalit myöskin rankkareilla. Neljän parhaan joukkueen erot olivat todella pieniä ja Jyryn mitali jäi todella pienestä kiinni. Joukkueessa pelasivat: Ari Kovalainen, Roope Horto, Antti Huhta, Juho Pekkala, Miika Kyllönen, Nuutti Tervo, Olli Oikarinen, Olli-Veikko Leinonen, Juho-Pekka Leinonen, Roope Leinonen, Risto Leinonen, Eero Leinonen, Tuomo Leinonen ja Henna Kemppainen, sekä Reijo Kemppainen toimi joukkueen managerina.

Yleisurheilukisat 6.10.2018

Perinteiset yleisurheilukisat pidettiin tänä vuonna lauantaina 6.10. hieman kosteissa ja viileähköissä merkeissä. Osanottajamäärä oli pieni pettymys, mutta (Paltamon) Jury on käynyt jo useampaan kertaan tulokset läpi ja ne selattavissa Tilastot-osiossa. 2018 vuoden YU-kuninkaan tittelin nappasi Olli Oikarinen, joka teki ratkaisevan eron kärjessä parantamalla Turbokeihäs-tulostaan viisi metriä vuoden takaiseen riuhtaisuunsa verrattuna.

KOKONAISTULOKSET 2018

SIJA NIMI PISTEET
1 Olli Oikarinen 40
2 Eero Leinonen 38
3 Risto Leinonen 32
4 Ari Kovalainen 30
5 Tuomo Leinonen 23
6 Sami Leinonen 14
7 Esa Leinonen 3

Myös viime vuoden tulokset ovat löytyneet ja ne löytyvät myös Tilastot-osiosta!

Jyryn perinteiset yleisurheilukisat ja päättäjäiset lauantaina 6.10. klo 16

Paltamon Jyry järjestää perinteiset yleisurheilukisat ja päättäjäiset lauantaina 6.10. alkaen klo 16.

Tänäkin vuonna ohjelmassa nähdään ns. paltamolainen 5-ottelu, jonka kaikki lajit voidaan suorittaa Tervalammen urheilukeskuksen monipuolisella ja kauniilla näyttämöllä. Kaikkia jännittää tietenkin meneekö maaginen 12 metrin raja kuulassa rikki, sen näyttää vain lauantaipäivä. Kisat aloitetaan kello 16 ja kun lajit on suoritettu, siirrytään päättäjäisiin, jotka pidetään tarkkaan valitulla mökillä Metelissä. Kun kisan tulokset on laskettu ja tarvittavat äänestykset on taputeltu, palkitaan koko kauden, sekä yleisurheilukisan parhaat avokäsin!

Tervetuloa mukaan!

Jyry Pelureita parempi toistamiseen

Paltamon Jyry kohtasi tälle kaudelle toistamiseen Pelurit Kajaanista Tervalammen urheilukeskuksessa sunnuntaina 22.7. Pitkän hellejakson ja kovien sateiden jälkeen ottelu pelattiin hiostavassa ilmassa. Tällä kertaa vierailija Pelurit oli saanut kuitenkin myös vaihtomiehiä peliin mukaan, joten ottelusta odotettiin tasaista.

Jyry loi useita paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, mutta Pelurit pääsivät maalaamaan ensin. Harri Mikkonen laukoi kulman jälkitilanteesta pallon Jyryn puolustajan kautta maaliin. Hieman ennen puoliaikaa Jyry pääsi kuitenkin tasoihin, kun Olli Oikarinen puski komeasti pallon tolpan kautta sisään, Ari Kovalaisen millintarkasta keskityksestä. Tauolle siirryttiin 1-1 -lukemissa.

Heti toisen puoliajan alussa Eero Leinonen laukoi Jyryn johtoon, Pelurien maalivahdin hienoisella avustuksella. Jyryllä oli monta vaarallista paikkaa lisätä johtoa, mutta Pelurit iskivät myös vaarallisesti vastaan. Vieraiden Pekka Nousiainen pääsi 56. minuutilla läpiajoon, eikä erehtynyt, vaan sijoitti pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin Jyryn Karrar Kalifi antoi napakan syötön maalin edustalle, jonka Sami ”Rehellinen hyökkääjä” Leinonen ohjasi komeasti takavasaralla takakulmaan. Peli ei ollut vielä ohi, sillä Pelureiden Nousiainen pääsi toistamiseen karkuun Jyry-puolustukselta ja tasoitti lukemiksi 3-3.

Ottelu tasaantui hetkeksi, kunnes Jyry sai keskeltä vapaapotkun 81. minuutilla. Eero laukoi vapaapotkusta kierteisen kudin, joka kimposi maalivahdin käsien ja yläriman kautta Kristian Leinoselle, joka oli kärkkäästi seurannut laukausta ja napautti pallon maaliin. Maali oli ”Titun” ensimmäinen Superliigassa ja tuuletukset sen mukaiset. Ari Kovalainen kaunisteli vielä loppulukemiksi 5-3, joten Jyry voitti Pelurit toisen kerran tällä kaudella.

Pelin päätteeksi ammuttavassa rangaistuslaukauskisassa Jyry oli ylivoimainen, tehden maalin jokaisella viidellä laukauksella, vastustajan jäädessä vain yhteen lohdutusmaaliin. Täydet neljä pistettä jäivät siis Paltamoon.

Tehot:

Nimi Maalit Syötöt
Ari Kovalainen 1 1
Eero Leinonen 1 1
Sami Leinonen 1 1
Kristian Leinonen 1 0
Olli Oikarinen 1 0
Karrar Kalifi 0 1
Gholamreza Husseini 0 1

Paltamon Jyry suopotkupallon sekasarjassa jatkoon

Jyry osallistui perinteisesti Hyrynsalmen Vuorisuolla suopotkupallon MM-kisojen sekasarjaan. Pelejä pelattiin perjantaina 13.7 ja mitalit ratkaistiin lauantaina 14.7. Kuivan kesän takia suuri osa kentistä oli todella kuivia ja niillä perinteiset jalkapallon taidot, kuten pallonsiirtely ja joukkuepelaaminen, olivat valttia. Muutamalla upottavammalla kentällä pelattiin kunnon rämpimistä ja sotkuista suofutista. Jyryn alkulohkossa oli yhteensä kuusi joukkuetta, joten pelejä tulisi viisi jokaiselle.

Avausottelussa pelattiin kuivalla kentällä, jossa vastassa oli Ryhmä Hau. Jyryn konkarikärkimiehet olivat hyvässä maalintekovireessä koko perjantain kolmen pelin ajan. Ensimmäisestä pelistä irtosi 5-0 voitto, kun Esa Leinonen ja Ari Kovalainen osuivat kahdesti ja Reijo Kemppainen, rauhallisen harkinnan jälkeen, kerran. Toisessa pelissä Sol Pietari tuli Venäjältä, mutta ensikertalaisilla ei ollut palaa Jyryn maalitehtailuun. Maaleja syntyi liukuhihnalta jo ensimmäisen puoliajan jälkeen 6 ja toisella jaksolla vielä yksi. Esa Leinonen tehtaili hattutempun, joista kaksi maalia minuutin sisään. Pelissä osuivat myös kerran Ari Kovalainen, Reijo Kemppainen ja Henna Kemppainen, sekä yksi maali oli vastustajan oma maali. Perjantain päätöskamppailu pelattiin vähän upottavammalla suokentällä, jossa kohdattiin KÄPS Ylikiimingistä. Peli oli tiukkaa vääntöä molemmin puolin ja parhaat paikat tulivat Ari Kovalaiselle, joka osui tolppaan ja vastustajan hyökkääjän lähentelyt Jyryn maalissa Eero Leinonen pysäytti. Lopputuloksena 0-0 pistejako.

Lauantaiaamun kahdesta lohkopelistä, hyvän ensimmäisen päivän jälkeen olisi riittänyt yksi voitto jatkopaikkaan. Lohkon neljäs peli oli jälleen märällä kentällä ja vastassa oli FC Usvaa Putkeen. Jyry hallitsi peliä erinomaisesti ja Sami Leinosen johdolla saikin luotua useita maalipaikkoja. Vastustaja joutui rikkomaan Samia maalin edessä, josta vihellettiin rankkari. Risto Leinosen laukaus upposi komeasti vasempaan yläkulmaan riman kautta. Jyryn piti palloa maltillisesti, eikä päästänyt vastustajaa paikoille josta seurauksena 1-0 voitto. Viimeisessä lohkopelissä paikallisvastus FC Suonsilmät yritti haastaa Jyryä, mutta Ari Kovalainen onnistui suoraan kulmapotkusta, joka meni sisään maalivahdin sormien kautta. Toisella jaksolla Esa Leinonen ja Eero Koivisto kaunistelivat lukemia 3-0:n.

Lohkovoitto irtosi neljällä voitolla ja tasapelillä, sekä maalierolla 16-0. Lohkovoittajana Jyry pääsi ohittamaan yhden pudotuspelikierroksen, mutta odotusaikaa kertyi lähes kolme tuntia auringossa. Neljännesvälierässä, eli 16 joukossa, vastassa oli toisen lohkon kakkonen Pitskun Aikuset Nelinkontin, joka koostui miesten harrastesarjajoukkueen ja kahden menestyneen naistensarjan joukkueesta. Nelinkontin oli tasainen joukkue, josta ei suuria heikkouksia löytynyt. Peli oli heillä paremmin tasapainossa, kuin Jyryllä. Nelinkontin sai vapaapotkusta pallon maalin eteen, josta heidän naishyökkääjän laukaus kääntyi takatolpalle. Sinne ennätti ensin vastustajan hyökkääjä, joka ohitti suohon juuttuneen Eero Leinosen. Toisella jaksolla Jyryn kovaa taistelua ei palkittu tasoituksella, vaan turnaus päättyi 16 parhaan joukkoon. Alkuturnaus sujui mainiosti kapealle miesmateriaalilla, mutta pudotuspelissä vastassa oli liian kova joukkue. Pitskun Aikuiset Nelinkontin eteni lopulta sekasarjan finaaliin, jossa se joutui kokemaan karvasta kalkkia venäläisen G-Forcen käsittelyssä, ja tyytymään hopeaan. RL

NIMI MAALIT
Esa Leinonen 6
Ari Kovalainen 4
Reijo Kemppainen 2
Henna Kemppainen 1
Eero Koivisto 1
Risto Leinonen 1
oma maali 1

vas.ylh. Heidi Tiainen, Reijo Kemppainen, Noora Sarkkinen, Tuomo Leinonen, Kari Leinonen, Elina Kurkinen, Mari Leinonen, Ilkka Räisänen ja Eero Koivisto.
vas. alh. Risto Leinonen, Sanni Tiisijärvi, Henna Kemppainen, Ari Kovalainen, Esa Leinonen, Antti Huusko ja Essi Pyykkönen. Edessä Eero Leinonen ja kuvasta puuttuu Niko Makkonen, Olli-Veikko Leinonen, Sami Leinonen ja Kristian Leinonen.

Superliigan avauskierrokselta voitto ja tasapeli

HiTak – Jyry 1.7.18

Tämän kesän Kainuun supeliigassa Jyryn lisäksi pelaavat Kajaanista tulevat Pelurit ja Hillityt Takatukat. Pelataan kolminkertainen sarja ja yhteensä kuusi peliä. Sunnuntaina kauden avauspelissä vastassa oli Hillityt Takatukat Teppanan nurmikentällä Kajaanissa. Aurinko lämmitti ja päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa. Ottelun alkupuolella Jyry pyrki pitämään pallon hallussaan ja ajoittain tässä onnistuikin. Takatukat pääsivät pari kertaa vaarallisiin vastahyökkäyksiin, joista he saivat myös muutamia kulmapotkuja. Yhden kulmapotkun Kristian Leinonen pelasti maaliviivalta päällään, mutta seuraavassa kulmassa pallo jäi pyörimään maalinedustalle, josta ensimmäinen takaisku. Muutamaa minuuttia myöhemmin huono purku jyryläisiltä jäi rangaistusalueen rajalle ja vastustaja iski toistamiseen. Tauolle mentiin 0-2 takaa-ajoasemasta.

Toisella jaksolla Jyryn laaja rinki alkoi saamaan enemmän otetta pelistä, kun vastustajan puolustus väsyi. Karrar Kalifin keskitys tavoitti takatolpalta kokeneen maaliruiskun Esa Leinosen, joka sijoitti pallon varmasti etuyläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Risto Leinosen läpisyöttö tavoitti toisen Jyryn ulkomaalaisvahvistuksista, Gholamreza Husseinin, joka vielä pyörähti parin puolustajan ympäri ja tasoitti pelin. Loppupeli oli Jyryn hallintaa, mutta maaleja ei nähty hyvistä paikoista huolimatta. Takatukat hätyyttelivät Jyryn maalia myös, etenkin erikoistilanteista, mutta maalissa Risto Karjalainen pisti luukut kiinni.

Molemmille siis 1 piste tasapelistä. Supeliigan sääntöjen mukaan lisäpisteen saa rankkarikisan voittaja. Jyry sai lisäpisteen, kun neljä jyryläistä onnistui ja Takatukat onnistuvat vain kolmesti.

Jyry – Pelurit 7.7.18

Lauantaina 7.7. Pelurit Kajaanista saapui Paltamon Jyryn vieraaksi Tervalammen urheilukeskuksen nurmelle. Jyry sai jalkeille muutaman vaihtopelaajan ja kaksi maalivahtia, kun taas Pelurit joutui tulemaan toimeen ilman vaihtomiehiä. Kuuma hiostava ilma viileni hieman, kun aurinko ei näyttäytynyt pilvien takaa.

Jyry hallitsi alun tapahtumia lähes suvereenisti ja loikin hyviä maalipaikkoja, mutta Pelurien maalivahti ja maalipuut olivat laukausten tiellä. Noin puolen tunnin kohdalla Gholamreza Husseini pääsi siirtämään Jyryn johtoon maalinedushässäkästä. Pelurit sai vaarallisimman tilanteensa kulmapotkuista ja nopeista vastahyökkäyksistä, joista yhdestä heidän hyökkääjä karkasi Jyryn toppareilta ja tuikkasi pallon maalivahdin ohitse. Tauolle mentiin 1-1 tasatilanteesta.

Toisella jaksolla Jyryn oikealla laidalla Gholamreza Husseini pääsi jatkuvasti karkuun vastustajan puolustajilta ja useista paikoista yksi tuotti tulosta. Pelin loppupuolella vasemmalta laidalta noussut Sami Leinonen pääsi myös hyvin maalipaikkoihin ja laukoi kaksi maalia, päättäen pitkän kuivan kauden. Jyryn keskikentällä koko pelin tahkosivat onnistuneesti Esko Karjalainen ja Olli-Veikko Leinonen molempiin suuntiin. Voitto irtosi selvin 4-1 lukemin.

Lisäpistettä haettiin rankkarikisasta, jossa kaikki viisi jyryläistä onnistui, kun kolme Peluria laukoi yli maalin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Jyry on Superliigan kärjessä ja peli näyttää paikoin hyvältä.

Nimi Maalit Syötöt
Gholamreza Husseini 3 0
Sami Leinonen 2 0
Esa Leinonen 1 0
Karrar Kalifi 0 1
Risto Leinonen 0 1