Superliigan avauskierrokselta voitto ja tasapeli

HiTak – Jyry 1.7.18

Tämän kesän Kainuun supeliigassa Jyryn lisäksi pelaavat Kajaanista tulevat Pelurit ja Hillityt Takatukat. Pelataan kolminkertainen sarja ja yhteensä kuusi peliä. Sunnuntaina kauden avauspelissä vastassa oli Hillityt Takatukat Teppanan nurmikentällä Kajaanissa. Aurinko lämmitti ja päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa. Ottelun alkupuolella Jyry pyrki pitämään pallon hallussaan ja ajoittain tässä onnistuikin. Takatukat pääsivät pari kertaa vaarallisiin vastahyökkäyksiin, joista he saivat myös muutamia kulmapotkuja. Yhden kulmapotkun Kristian Leinonen pelasti maaliviivalta päällään, mutta seuraavassa kulmassa pallo jäi pyörimään maalinedustalle, josta ensimmäinen takaisku. Muutamaa minuuttia myöhemmin huono purku jyryläisiltä jäi rangaistusalueen rajalle ja vastustaja iski toistamiseen. Tauolle mentiin 0-2 takaa-ajoasemasta.

Toisella jaksolla Jyryn laaja rinki alkoi saamaan enemmän otetta pelistä, kun vastustajan puolustus väsyi. Karrar Kalifin keskitys tavoitti takatolpalta kokeneen maaliruiskun Esa Leinosen, joka sijoitti pallon varmasti etuyläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Risto Leinosen läpisyöttö tavoitti toisen Jyryn ulkomaalaisvahvistuksista, Gholamreza Husseinin, joka vielä pyörähti parin puolustajan ympäri ja tasoitti pelin. Loppupeli oli Jyryn hallintaa, mutta maaleja ei nähty hyvistä paikoista huolimatta. Takatukat hätyyttelivät Jyryn maalia myös, etenkin erikoistilanteista, mutta maalissa Risto Karjalainen pisti luukut kiinni.

Molemmille siis 1 piste tasapelistä. Supeliigan sääntöjen mukaan lisäpisteen saa rankkarikisan voittaja. Jyry sai lisäpisteen, kun neljä jyryläistä onnistui ja Takatukat onnistuvat vain kolmesti.

Jyry – Pelurit 7.7.18

Lauantaina 7.7. Pelurit Kajaanista saapui Paltamon Jyryn vieraaksi Tervalammen urheilukeskuksen nurmelle. Jyry sai jalkeille muutaman vaihtopelaajan ja kaksi maalivahtia, kun taas Pelurit joutui tulemaan toimeen ilman vaihtomiehiä. Kuuma hiostava ilma viileni hieman, kun aurinko ei näyttäytynyt pilvien takaa.

Jyry hallitsi alun tapahtumia lähes suvereenisti ja loikin hyviä maalipaikkoja, mutta Pelurien maalivahti ja maalipuut olivat laukausten tiellä. Noin puolen tunnin kohdalla Gholamreza Husseini pääsi siirtämään Jyryn johtoon maalinedushässäkästä. Pelurit sai vaarallisimman tilanteensa kulmapotkuista ja nopeista vastahyökkäyksistä, joista yhdestä heidän hyökkääjä karkasi Jyryn toppareilta ja tuikkasi pallon maalivahdin ohitse. Tauolle mentiin 1-1 tasatilanteesta.

Toisella jaksolla Jyryn oikealla laidalla Gholamreza Husseini pääsi jatkuvasti karkuun vastustajan puolustajilta ja useista paikoista yksi tuotti tulosta. Pelin loppupuolella vasemmalta laidalta noussut Sami Leinonen pääsi myös hyvin maalipaikkoihin ja laukoi kaksi maalia, päättäen pitkän kuivan kauden. Jyryn keskikentällä koko pelin tahkosivat onnistuneesti Esko Karjalainen ja Olli-Veikko Leinonen molempiin suuntiin. Voitto irtosi selvin 4-1 lukemin.

Lisäpistettä haettiin rankkarikisasta, jossa kaikki viisi jyryläistä onnistui, kun kolme Peluria laukoi yli maalin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Jyry on Superliigan kärjessä ja peli näyttää paikoin hyvältä.

Nimi Maalit Syötöt
Gholamreza Husseini 3 0
Sami Leinonen 2 0
Esa Leinonen 1 0
Karrar Kalifi 0 1
Risto Leinonen 0 1