Paltamon Jyry puolusti sekasarjan mestaruutta suolla

Jyryläiset osallistuivat viime vuoden tapaan seka- ja harrastesarjaan suopotkupallossa. Perjantaina otteluita oli yhteensä 5. Sekasarjassa Jyry kohtasi avausottelussa FC Kuka Ajaa?-joukkueen. Alun tunnustelun jälkeen peli alkoi kulkea ja maaleja syntyä. Kristian Leinonen pukkasi 1-0 lukemat, Tuomo Leinonen ja Aate Happo viimeistelivät 3-0-voiton. Toisessa sekasarjan pelissä vastassa oli venäläinen Vyvorotni. Alussa jyryläiset kolistelivat maalipuita useaan otteeseen. Vasta toisella jaksolla jyryläiset mursivat vastustajan puolustuksen, kun Tuomo Leinonen ja Roope Leinonen osuivat molemmat kerran.

Harrastesarjan puolella pelattiin kolme peliä. Ensimmäisessä pelissä tehtiin maaleja vuorotahtiin, Konsta Savolainen avasi maalitilin saksipotkulla märkään päähän, Risto Leinonen täräytti puolesta kentästä suolätäkön kautta alakulmaan ja Tuomo Leinonen viimeisteli tiukan 3-2-voiton SRT Seppänen Rally Teamista. Toisessa Harrastesarjan pelissä tiukan vastuksen tarjosi myös FC Pirates. Jyryn keskialueen puolustus ja katkopeli toimivat. Roope Leinonen siirteli pallon maaliin maaliviivalta ja 1-0-voitto oli tuloksena. Perjantain viimeisessä pelissä pelattiin kostealla kentällä, jossa neliveto oli nopein liikkumismuoto. Molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja, mutta maaleja ei saatu. FC BLE:tä vastaan tulos 0-0.

Lauantaiaamuna Harrastesarjan viimeisestä pelistä olisi riittänyt tasapeli jatkopaikkaan, kun lohkossa pelattiin vähän ristiin. Vastassa kuivalla kentällä oli tuttu FC Hemohes. Vastustaja pääsi maalin johtoon, mutta Pasi Karjalainen lasautti pallon takakulmaan tasoittaen pelin. Lopulta viime hetken onnistuminen vastustajalta toi heille 2-1-maalin ja lohkovoiton. Jyry tippui Harrastesarjasta yhden maalin vähemmän tehneenä, kun jäätiin FC BLE:n kanssa tasapisteisiin.

Sekasarjan kaksi viimeistä alkulohko-ottelua pelattiin myös lauantaiaamuna. Ensin kohdattiin FC Suonsilmät, joita vahvistamaan oli tullut muutama paltamolaispeluri. Lopulta toisella jaksolla Risto Leinonen ja Pasi Karjalainen syöttelivät maalivahdin ulos maaliltaan ja Risto tuikkasi pallon maaliin. Viimeisessä lohkopelissä vastassa oli PPP-niminen joukkue. Joukkueessa oli vähänlaisesti miespelaajia ja Jyry dominoi kenttätapahtumia. Pasi Karjalainen osui kahdesti, Tuomo Leinonen ja Esa Leinonen kerran. Jyry latoi 10 maalia sekasarjan neljässä alkulohkopelissä ja paikkoja olisi ollut enempäänkin, mutta vastustajat vain kovenevat jatkossa.

Ensimmäisessä jatkopelissä kohdattiin jälleen venäläinen joukkue Expendables 5 vetisellä kenttä ysillä, jossa uiminen olisi ollut paras etenemistapa. Ennen peliä odoteltiin jo rankkarikisaa, mutta toisin kävi. Risto Leinonen onnistui luikertelemaan venäläispuolustajien välistä ja siirsi pallon maalin eteen suonsilmäkkeeseen, jossa Pasi Karjalainen oli valmiina ja siirsi pallon varmasti maaliin. Toinen puoliaika taisteltiin komeasti ja puolustettiin johtoa. Naisista etenkin Henna ”Bambi” Kemppainen ja Sanni ”Rouhija” Tiisijärvi väänsivät kaksinkamppailut Jyryn voitoiksi.

Toisessa jatkopelissä vastassa oli Helevetin Huonot-joukkue. Otteet äityivät melko koviksi puolin ja toisin. Jyryläiset pitivät päänsä kuitenkin kylmänä ja kun Roope Leinosta rikottiin maalin edessä, Jyrylle tuomittiin rangaistupotku. Tuomo Leinonen sijoitti pallon maaliin ja toi Jyrylle paikan 8 parhaan joukkoon. Puolivälierässä kohdattiin FC Runki, joka oli erittäin tasapainoinen ja vahva joukkue. Jyry painosti ankarasti, mutta maalinteko ontui vastustajan maalivahdin erinomaisten otteiden vuoksi. Vastustaja onnistui maalinteossa toisesta paikastaan ja voitti 1-0. Lopulta FC Runki voitti sekasarjan maailmanmestaruuden, joten Jyry ei hävinnyt huonolle.

Joukkueessa pelasivat jo mainituiden lisäksi: Maalivahti Eero Leinonen, Aino Kerola, Anne Suorsa, Krista Hamunen, ruotsalaisvahvistus Nicolina Niclasdotter Mattson, Ari Kovalainen, Kari Leinonen, Kari Kovalainen, Antti Huusko, Tomi Torvinen ja amerikkalaiskärki Michael Trivieres. Jyryläiset kiittävät runsasta kannattajalaumaa, joka jaksoi seurata ja kannustaa pelaajia upeasti koko turnauksen ajan.

Jyryläisten maalit

Pelaajat Maalit
Tuomo Leinonen 5
Pasi Karjalainen 4
Risto Leinonen 2
Roope Leinonen 2
Aate Happo 1
Esa Leinonen 1
Kristian Leinonen 1
Konsta Savolainen 1
Aate murtautumassa maalintekoon.

Aate murtautumassa maalintekoon.

Tuomo ja Krista juhlivat  maalia.

Tuomo ja Krista juhlivat maalia.

Tiukka tilanne venäläisten maalilla.

Tiukka tilanne venäläisten maalilla.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *