Pronssia umpihangesta

Paltamon Jyrylle pronssimitalit umpihankifutiksesta

Ukkohallan syväjärven jää oli tänä vuonna hyvin jäätynyt ja pelaajien jalat pysyivät kuivina. Olosuhteet olivat muutenkin ihanteelliset, muutama sentti lunta ja kevyttä pakkasta. Lauantaina 6.2 Jyryn pelit alkoivat 11 aikaan, edellisen illan onnistuneen valmistavan treenin jälkeen. Ensimmäinen vastustaja olikin heti kova venäläisjoukkue Lakes Saint-Petersburg. Lumen alta löytynyt liukas jää antoi pelaajille haasteita tasapainon säilyttämisen kanssa. Molempien joukkueiden saadessa monia hyviä maalipaikkoja, maalivahdit pitivät pelin tasoissa aivan loppuhetkille saakka. Tuomo Leinosen syöksypusku, Eero Leinosen rajapotkusta, toi Jyrylle tärkeän avausvoiton 1-0.

Toisessa alkulohkon ottelussa vastassa oli Team Vesselit. Ottelu oli hyvin Jyryn hallussa ja Roope Leinonen vei jyryläiset johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Arhi Juvonen viimeisteli läpiajosta ja Miika ”Tykki” Kyllönen laukoi loppulukemiksi 3-0 ensimmäisellä virallisella maalillaan. Seuraavana kohdattiin tuttu Anonyymit Amatöörit-joukkue. Esko Karjalainen vei Jyryn johtoon, mutta vastustaja pääsi tasoittamaan maalinedushässäkästä ja pelissä päädyttiin pistejakoon.

Viimeisessä lohkopelissä panoksena oli lohkovoitto, johon tarvittiin voitto. Vastassa oli venäläinen Los Pokemons, joka oli jo menettänyt jatkomahdollisuutensa. 2-0-voitto ja paikka kahdeksan parhaan joukkoon irtosi Esa ja Eero Leinosen maaleilla. Puolivälierässä kohdattiin Miehekkään Mietteliäät Oluttsaarit, tutuille MMO. Jyry siirtyi johtoon onnekkaasti, kun Tuomo Leinosen maalille toimittama pallo meni sisään puolustajan jalasta ja maalivahdin jalkojen välistä. Erikoiset maalit saivat jatkoa, kun vastustajan maalivahti päästi Mika Leinosen epäsuoran rajapotkun ohitseen ja Nuutti Tervo siirsi pallon tyhjään maaliin maaliviivalta. Vastustaja pääsi kaventamaan rangaistuspotkusta, mutta Jyryn johto kesti vastustajan loppuhetkien rynnistyksestä huolimatta.

Välierään asettui vastaan jälleen venäläisjoukkue Farm Gunners, joka aloitti pelin vahvalla hyökkäämisellä. Jyry otti kuitenkin otteen pelistä ja haki tosissaan finaalipaikkaa. Eero Leinosen harhautukset maalin edessä eivät tuottaneet tulosta, eikä Risto Leinosen syöksypusku avopaikasta osunut maalikehikon sisälle. Lopulta mentiin rankkareille, jossa vain Tuomo Leinonen onnistui jyryläisistä ja venäläiset eivät erehtyneet.

Pronssipeliin lähti pettynyt ja nälkäinen, sekä väsynyt Jyry. Peli oli samankaltaista kuin välierä, kun tälläkin kertaa vastassa oli venäläisiä FC Sikron-joukkueesta. Monista hyvistä paikoista huolimatta, maalit jäivät tekemättä ja jälleen mentiin rankkareille. Jyryn maalissa Risto Karjalainen torjui heti ensimmäisen laukauksen ja Leinosen veljekset Eero, Tuomo ja Risto onnistuivat pilkuissaan tuoden Jyrylle pronssimitalit.

Turnauksesta jäi mieleen karvas välierätappio, tiukka ottelutahti (7 peliä viiteen tuntiin) ja runsas venäläisvastustajien määrä, 4. Pronssiset mitalit täydentävät Jyryn värisuoran umpihankifutiksen MM-kisoista, 2013 kullan ja 2012 hopean lisäksi. Miesten finaalissa Jyryn arkkivihollinen Los Bolas Aceras vei jälleen kultaa.

Pronssijoukkueessa pelasivat, jo mainittujen lisäksi: Tero Lähde, Olli Oikarinen, Sami Leinonen, Juho-Pekka Leinonen, Roope ”Kunnanvaltuutettu” Horto ja ennennäkemätöntä turnauskestävyyttä esittänyt Juho Pekkala, joka pelasi jokaisessa pelissä. Manageriosastolla nokkamiehenä toimi Ari ”Ööki” Kovalainen ja some-vastaavana Kari ”Pönde” Leinonen. RL

Nimi Maalit
Tuomo Leinonen 1
Eero Leinonen 1
Esa Leinonen 1
Roope Leinonen 1
Esko Karjalainen 1
Nuutti Tervo 1
Arhi Juvonen 1
Miika Kyllönen 1
vastustajan oma maali 1
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *