Paltamon Jyryn vuosittainen petankkiturnaus järjestettiin Hiisijärvellä

Alkukesästä Kalajoen hiekkafutisturnauksen peruunnuttua, Jyryn perinteinen petankkiturnaus jäi kisaamatta. Lauantaina 1.8. korvaava turnaus saatiin järjestettyä Ristijärven Hiisijärvellä. Mukana oli 10 kuulanheittäjää ja turnaus sisälsi 30 osakilpailua. Hiisijärven sileä hietikko toi peliin uudenlaisen alustan petankkikuulille, kuin Kalajoen metsäisä heittopaikka. Lisäksi haasteita toivat maaston korkeuserot.

10 heittäjästä 9 pääsi maistamaan osakilpailuvoittoa, mutta 5 heittäjää keräsi enemmän kuin yhden voiton. 10, 20 ja 30 osakilpailun voitoista sai 2 pistettä, tavallisen yhden sijaan. Ns. päikkäheitosta, jossa heittokuula osuu pikku palloon suoraan ilmasta kipsahtaen, näillä ratkottiin tasapisteissä heittäjien sijoitukset.

Kisa ratkesi viimeistä edellisellä heittokierroksella, kun Tuomo Leinonen ei onnistunut nappaamaan tarvittuja pisteitä tavoittaakseen Olli-Veikko Leinosta. Voittokamppailu meinasi yltyä tiukkaan vääntöön, Olli-Veikko vei lopulta petankkipokaalin ja uudet petankkikuulat 9 pisteellä. Tuomo Leinonen sijoittui toiseksi 7 pisteellä ja Juho Pekkala nappasi kolmossijan 5 pisteen ja yhden päikkäheiton turvin. RL

Hiisijärven petankkiturnauksen 2020 pistetaulukko

NimiPisteetPäikät
Olli-Veikko Leinonen91
Tuomo Leinonen7
Juho Pekkala51
Miika Kyllönen5
Reijo Kemppainen3
Ari Kovalainen1
Eero Leinonen1
Juho-Pekka Leinonen1
Risto Leinonen1
Kari Leinonen0

Petankkiturnauksen kärkikolmikko: vasemmalta Juho Pekkala, Olli-Veikko Leinonen ja Tuomo Leinonen. Voittajalle upouudet petankkikuulat ja voittopokaali. Toiselle ja kolmannelle komeat pipolakit.