Paltamon Jyry suopotkupallon sekasarjassa jatkoon

Jyry osallistui perinteisesti Hyrynsalmen Vuorisuolla suopotkupallon MM-kisojen sekasarjaan. Pelejä pelattiin perjantaina 13.7 ja mitalit ratkaistiin lauantaina 14.7. Kuivan kesän takia suuri osa kentistä oli todella kuivia ja niillä perinteiset jalkapallon taidot, kuten pallonsiirtely ja joukkuepelaaminen, olivat valttia. Muutamalla upottavammalla kentällä pelattiin kunnon rämpimistä ja sotkuista suofutista. Jyryn alkulohkossa oli yhteensä kuusi joukkuetta, joten pelejä tulisi viisi jokaiselle.

Avausottelussa pelattiin kuivalla kentällä, jossa vastassa oli Ryhmä Hau. Jyryn konkarikärkimiehet olivat hyvässä maalintekovireessä koko perjantain kolmen pelin ajan. Ensimmäisestä pelistä irtosi 5-0 voitto, kun Esa Leinonen ja Ari Kovalainen osuivat kahdesti ja Reijo Kemppainen, rauhallisen harkinnan jälkeen, kerran. Toisessa pelissä Sol Pietari tuli Venäjältä, mutta ensikertalaisilla ei ollut palaa Jyryn maalitehtailuun. Maaleja syntyi liukuhihnalta jo ensimmäisen puoliajan jälkeen 6 ja toisella jaksolla vielä yksi. Esa Leinonen tehtaili hattutempun, joista kaksi maalia minuutin sisään. Pelissä osuivat myös kerran Ari Kovalainen, Reijo Kemppainen ja Henna Kemppainen, sekä yksi maali oli vastustajan oma maali. Perjantain päätöskamppailu pelattiin vähän upottavammalla suokentällä, jossa kohdattiin KÄPS Ylikiimingistä. Peli oli tiukkaa vääntöä molemmin puolin ja parhaat paikat tulivat Ari Kovalaiselle, joka osui tolppaan ja vastustajan hyökkääjän lähentelyt Jyryn maalissa Eero Leinonen pysäytti. Lopputuloksena 0-0 pistejako.

Lauantaiaamun kahdesta lohkopelistä, hyvän ensimmäisen päivän jälkeen olisi riittänyt yksi voitto jatkopaikkaan. Lohkon neljäs peli oli jälleen märällä kentällä ja vastassa oli FC Usvaa Putkeen. Jyry hallitsi peliä erinomaisesti ja Sami Leinosen johdolla saikin luotua useita maalipaikkoja. Vastustaja joutui rikkomaan Samia maalin edessä, josta vihellettiin rankkari. Risto Leinosen laukaus upposi komeasti vasempaan yläkulmaan riman kautta. Jyryn piti palloa maltillisesti, eikä päästänyt vastustajaa paikoille josta seurauksena 1-0 voitto. Viimeisessä lohkopelissä paikallisvastus FC Suonsilmät yritti haastaa Jyryä, mutta Ari Kovalainen onnistui suoraan kulmapotkusta, joka meni sisään maalivahdin sormien kautta. Toisella jaksolla Esa Leinonen ja Eero Koivisto kaunistelivat lukemia 3-0:n.

Lohkovoitto irtosi neljällä voitolla ja tasapelillä, sekä maalierolla 16-0. Lohkovoittajana Jyry pääsi ohittamaan yhden pudotuspelikierroksen, mutta odotusaikaa kertyi lähes kolme tuntia auringossa. Neljännesvälierässä, eli 16 joukossa, vastassa oli toisen lohkon kakkonen Pitskun Aikuset Nelinkontin, joka koostui miesten harrastesarjajoukkueen ja kahden menestyneen naistensarjan joukkueesta. Nelinkontin oli tasainen joukkue, josta ei suuria heikkouksia löytynyt. Peli oli heillä paremmin tasapainossa, kuin Jyryllä. Nelinkontin sai vapaapotkusta pallon maalin eteen, josta heidän naishyökkääjän laukaus kääntyi takatolpalle. Sinne ennätti ensin vastustajan hyökkääjä, joka ohitti suohon juuttuneen Eero Leinosen. Toisella jaksolla Jyryn kovaa taistelua ei palkittu tasoituksella, vaan turnaus päättyi 16 parhaan joukkoon. Alkuturnaus sujui mainiosti kapealle miesmateriaalilla, mutta pudotuspelissä vastassa oli liian kova joukkue. Pitskun Aikuiset Nelinkontin eteni lopulta sekasarjan finaaliin, jossa se joutui kokemaan karvasta kalkkia venäläisen G-Forcen käsittelyssä, ja tyytymään hopeaan. RL

NIMI MAALIT
Esa Leinonen 6
Ari Kovalainen 4
Reijo Kemppainen 2
Henna Kemppainen 1
Eero Koivisto 1
Risto Leinonen 1
oma maali 1

vas.ylh. Heidi Tiainen, Reijo Kemppainen, Noora Sarkkinen, Tuomo Leinonen, Kari Leinonen, Elina Kurkinen, Mari Leinonen, Ilkka Räisänen ja Eero Koivisto.
vas. alh. Risto Leinonen, Sanni Tiisijärvi, Henna Kemppainen, Ari Kovalainen, Esa Leinonen, Antti Huusko ja Essi Pyykkönen. Edessä Eero Leinonen ja kuvasta puuttuu Niko Makkonen, Olli-Veikko Leinonen, Sami Leinonen ja Kristian Leinonen.